Tobys historie

19-10-2018

Læs historien om hvordan en sygeforsikring var med til at sikre, at katten Leo stadig har sin 'reserverfar'-katten Toby hos sig i dag, og hvordan sygeforsikringen samtidig gjorde en stor forskel for Tobys ejere.

Tobys historie

Mange synes det er mærkeligt at sygeforsikre katte, og mange siger, at hvis de har kat, så sparer de op ved siden af til div. udgifter på katten(ne). Men nogle gange så er det bare ikke nok, især ikke hvis økonomi spiller ind, når man står i en situation, hvor man overvejer om man økonomisk kan gå videre med behandling, eller om eneste alternativ er aflivning. Hvis ikke vi havde haft forsikring hos Dyrekassen Danmark, så havde vi ikke haft Toby i dag… og Leo ville have mistet sin ”reservefar”.

Det hele startede en tirsdag aften i slutningen af februar måned i år, da Toby pludselig trak på det ene øre og heller ikke rigtig ville spise. Det blev vi meget hurtig opmærksom på, og vores ”hitte-kat” Leo udviste stor interesse i at slikke i Tobys ene øre, som om der var noget i det, som ikke burde være der. Et besøg hos dyrlægen dagen efter viste noget infektion i det ene øre, så derfor fik Toby nogle øredråber og skulle have vasket øre to-tre gange daglig. Vi formodede at den manglende appetit skyldes, at det gjorde ondt i øret når han skulle spise, så derfor fik han også lidt smertelindrende. Han friskede lidt op om efter dyrlæge besøget om onsdagen, men torsdag bemærkede vi at han ikke rigtig spiste eller drak. Derfor aflagde vi dyrlægen et besøg om fredagen igen, og her ville de tage et omfattende antal af blodprøver for infektioner. Toby lider af kroniske struvitter i sin urin, så derfor tjekkes han hvert år for urinveje og nyre og antal røde blodlegemer. Han får normalt en streng diæt herfor, men grundet hans tilstand var det vigtig bare at få noget føde i ham. Over de seneste par år havde hans antal af røde blodlegmer været faldende, men ikke noget alarmerende. Han fik nu taget nye blodprøver, og de skulle så sendes til Tyskland for grundig undersøgelse.

Over weekenden var han Toby meget træt og afkræftet, og da han ikke rigtigt spiste noget lørdag aften og søndagen aften heller ikke rigtig drak, så blev vi for alvor sikre på, at der var noget mere end blot øret i vejen, så vi turde simpelthen ikke have ham hjemme længere, for vi kunne ikke give ham den nødvendige behandling. Mandag morgen ringende vi til dyrlægen og Toby blev akut indlagt med det samme. Over weekenden havde han tabt ca. 800 gram, så det var tydeligt at den var helt gal og han blev indlagt med det samme med drop og til ”tvangsfordring”.

Bekymret og lettet over, at han nu var i hænder der kunne tage godt om ham, var processen at vente på svar fra blodprøverne i Tyskland, som gerne skulle være der om onsdagen. Om onsdag var der endelig svar fra Tyskland og dyrlægen ringede til os. Vi var både nervøse, bange men også glade for endelig svar. Svaret på Toby alarmerende tilstand var Hæmobartonellose! Hæmobartonellose er en sygdom hos katte, der opstår på grund af en infektion med bakterien hæmobartonella felis, der angriber de røde blodlegemer. Angrebet kan forårsage ødelæggelse af blodlegemerne i blodbanen, og det medfører blodmangel. Sygdommen kan være dødelig og opstår især hos katte under 4 år. Med det samme diagnosen blev stillet kom Toby i behandling med den rette medicin og antibiotika. Daglige opdateringer omkring Toby fandt sted lige fra om mandagen af og han var blevet flyttet til deres ”VIP lounge” for katte, så han fik den bedste mulighed for at restituere og dyrlæge var inde og snakke med ham hver dag.

Om fredagen var Toby så meget i bedring efter sin behandling, at måtte komme hjem på weekend og selvfølgelig med den besked skulle der være noget, så skulle vi endelig ringe. Weekenden gik super godt, og det var næsten med tårer i øjnene når vi så han gik hen for at spise og drikke af sin madskål.

Leo havde helt sikkert manglet sin reservefar, da han hele der forgangne uge regelmæssigt sad og ventede ved hoveddøren efter Toby. Han var lykkelig da han så ham om fredagen, og hele weekend var de klæbet op og ned ad hinanden. Om mandag var vi til tjek ved dyrlægen og han så meget friskere ud, så derfor kom Toby hjem permanent, og han blev hjemme medicineret. 1 uge efter var vi igen til tjek ved dyrlægen, og de tog en ny blodprøve. Svaret var ingen tegn på infektion eller bakterie og hans antal røde blodlegemer var på vej op og lå på normalen igen.

I dag er Toby rask og frisk – og selvfølgelig er Leo også forsikret hos Dyrekassen Danmark. Vores største glæde ved at have katteforsikringer er, at vi ikke behøvede at overveje økonomisk om vi kunne fortsætte med behandling og indlæggelse af Toby. Havde vi ikke haft forsikringen, så kunne scenariet meget vel være at Toby var blevet aflivet om mandagen, inden vi kunne have fået svar på hvad han fejlede, simpelthen fordi der ikke ville have været råd til indlæggelserne. Vi ville efterfølgende have været kvæstede ved at finde ud hvad han fejle, og at det kunne have været behandlet. Gudskelov kom det dog aldrig til dette, og det kan vi kun takke Dyrekassen Danmark for. De gav os økonomisk ro og på intet tidspunkt var nogen tvivl om Tobys dyrlægebehandling fra deres side af.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close