Undgå at din hvalp ødelægger dine ting

28-10-2021

De fleste hvalpeejere kender sikkert til udfordringen. Her er Dyrekassen Danmarks bud på, hvordan du undgår, at din hvalp ødelægger dine ting.

Undgå at din hvalp ødelægger dine ting

Små hvalpetænder skal skiftes, og da hundehvalpe samtidig undersøger rigtig meget med munden i forvejen, så vil din nye hvalp med stor sandsynlighed forsøge at bide i ting i dit hjem – som du ikke mener, at hvalpen skal bide i.

Gør fra start op med dig selv, at der vil være enkelte ting, som kan ødelægges af en hvalp, når du får den lille nye hjem, og forsøg efter bedste evne at fjerne de ting, som du holder mest af, og som du ikke vil have, at hvalpen ødelægger. Gå ned på alle fire – se huset i hvalpe højde og tag alt væk, som du har kært. Dermed minimere du risikoen for senere konflikter med jeres nye familiemedlem.

Hvis du kommer hjem, og hvalpen har ødelagt noget, så skæld ikke ud. Det forstår en hvalp ikke, og det vil kun ødelægge relationen mellem jer og skabe utryghed. Når hvalpe ødelægger ting, som du har særligt kært, så skyldes det, at disse ting dufter stærkere af dig. Din hvalp gør disse ting af afsavn – ikke af trods eller for at provokere.

Udover at fjerne ting, som hvalpen ikke må bide i, så kan du også stille hvalpens trang til at tygge, ved at give den legetøj og tyggeben samt rå ben, som hvalpen gerne må bide i. Hvis du giver rå ben, så vælg ben som er lette at fordøje og bløde – det kan for eksempel være lam. Snak gerne med en butik, der sælger råfoder til hunde, om hvilke ben, der er bedst til en hvalp. Du kan også give hvalpen tyggeben af hud.

At gnave og tygge i legetøj og ben er med til at tilfredsstille din hvalps trang til dette. Dine kære sko er reddet, og samtidig får hvalpen en god portion mental stimulering, som er sundt for enhver hund.

Afled med legetøj
At bide og tygge i ting udløser også en række hormoner og stoffer i hvalpens hjerne, som beroliger hvalpen. Derfor er det også en stor fordel at tilbyde hvalpen disse muligheder, når den skal lære at være alene hjemme.

Undlad at lade din hvalp lege og bide i dine hænder. Det er ikke sjovt, når den voksne hund senere springer op og vil lege på denne måde, fordi du selv har lært den det. Og det er altid nemmere at skabe gode vaner fra start end at skulle aflære uvaner senere.

Hvis din hvalp bider i dine bukseben, hænder eller vil lege vildt med dine arme, så afled i stedet hvalpen ved at give den et stykke legetøj at bide i i stedet. Hav gerne legetøj liggende rundt omkring i huset, måske på skabe og kommoder, så kan du let komme til at stykke legetøj og give dette til en fræk hundehvalp, der pludselig har fået legeflip midt i stuen.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close