7 gode sommeraktiviteter til dig og din hund

07-07-2023

Her finder du en række gode sommeraktiviteter for både dig og din hund - så kan I nyde ferien sammen.

7 gode sommeraktiviteter til dig og din hund

Med inspiration fra dogcoach.dk får du her Dyrekassen Danmarks bud på, hvordan du kan aktivere din hund i løbet af sommeren.

Det danske sommervejr kan være utilregneligt, men byder det på sol og varme temperaturer, er det først og fremmest vigtigt, du respekterer, at det kan påvirke din hunds aktivitetsniveau - som højst sandsynligt vil være noget lavere end normalt.

Faktisk kan din hund virke doven i løbet af dagtimerne – og det er helt normalt. På varme dage skal du altid sørge for masser af vand til din hund samt nem adgang til skygge.

Heldigvis er der sjældent længere perioder med hedebølge her i Danmark, og selv på varme dage er aftenerne tit forholdsvis kølige. Det er derfor der, du bør aktivere din hund, hvis energien ikke er til det i løbet af dagen.

Hvad kan jeg lave med min hund om sommeren?

  • Lav søgeøvelser: Øvelserne kan både foregå i haven eller på gåturen, og nu hvor græsset er er ekstra højt, er det mere udfordrende for din hund at søge efter mad. Kast aftensmaden ud i det høje græs og lad hunden bruge snuden for at finde det. Du kan også lave søgeøvelser ved at gemme mad i små bøtter eller godbidder i skyggen rundt omkring i haven – her kan du variere alt efter sværhedsgrad, bl.a. ved at gemme i forskellige højder.

  • Fyld et lille badebassin med vand: Er din hund vild med vand, vil den elske at soppe i bassinet på varme dage. Badebassinet kan også bruges til gode aktiviteter. Eksempelvis kan du få hunden til at hente bolde i vand – eller putte godbidder i vandet og lade hunden finde (og spise) dem.

  • Gå lange ture: Lad det komme din hund til gode, at du har fri og derfor har god tid til at gå nogle lange ture, hvor hunden rigtigt kan få lov at undersøge, udforske og snuse igennem.

  • Besøg venner og familie: Hvis du skal til grillaften og ved, I skal være ude, så tag hunden med. Hunde bliver også aktiveret af at være med til vores aktiviteter, hvis ikke de er vant til det. Og en ny have at snuse i er heller aldrig at kimse ad. Husk selvfølgelig at afklare med værten, inden du tager hunden med.

  • Lær din hund at bade: Hvis ikke du har en vandhund allerede, kan du bruge sommeren på at lære den at gå med i vandet (på hundevenlige strande). For når vandet er varmt om sommeren, og vi også gider at gå i, er det nemmere at få hunden med og få den til at forstå, at det ikke er farligt. Beløn med masser af godbidder og ros – og husk at gøre det i hundens tempo. Nogle hunde kaster sig i vandet, mens andre skal bruge mere tid og overtalelse til at stikke poterne i.

  • Lær din hund at ryste sig: Hvis hunden er med på stranden og i vandet, er det oplagt at lære den at ryste sig på kommando. Start med at give kommandoen “Ryst dig” (eller dén kommando du gerne vil bruge), når hunden af sig selv ryster sig efter en badetur. Ros og beløn lige efter hunden har rystet sig. Jo flere gange du gør det, jo mere vil hunden forstå, at den skal ryste sig på kommando.

  • Leg ”find familien”: Hvis du holder ferie sammen med familien, kan du lære din hund at finde de forskellige familiemedlemmer. Enten kan du lære hunden navnene på personerne og lade den søge efter dem – eller også kan en af jer holde på hunden, mens de andre gemmer sig. Herefter kalder I en efter en på hunden (kun én gang), og så skal hunden arbejde og bruge næsen for at finde jer. En sjov leg for både hund og mennesker.

Vi ønsker dig og din hund en rigtig god sommer!

 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close