Bløde pakker? Nej, tak!

06-12-2023

Hvert år står hundehvalpe og kattekillinger øverst på ønskesedlen hos mange, men dyr er ikke en gave, som bør gives juleaften.

Bløde pakker? Nej, tak!

Hundehvalpe og kattekillinger står hver jul øverst på ønskesedlen hos mange børnefamilier, og at få en lille uldtot som nyt familiemedlem er bestemt en stor glæde! Men det er også en stor opgave, med et stort ansvar, som følger mange år frem – og derfor ikke en gave, der skal gives juleaften.

Hvert forår oplever dyreinternaterne et boom af hunde og katte, som afleveres på internaterne i perioden efter, at juledagene er slut, og hverdagen har meldt sig. At anskaffe sig et levende dyr er nemlig en meget stor beslutning, der skal overvejes grundigt, og dyr bør derfor ikke gives som gaver.

Dyr bør ikke være impulskøb

Først og fremmest skal anskaffelsen af dyret planlægges. Et nyt firbenet familiemedlem skal ankomme til sin nye familie, når der er ro, og det er der sjældent i juledagene.

Samtidig bliver både hunde og katte let mere end 10 år. Familien skal derfor være enige om at varetage dyrets behov i alle disse år. At skifte hjem er ikke let for hverken hunde eller katte.

Endelig spiller valget af race ind – og det valg kræver et grundigt forarbejde for at sikre, at familien kan opfylde den enkelte hunds eller kats behov. Hvis du giver en familie et dyr i julegave, så fratager du dem muligheden for det store forarbejde, der både er spændende og lærerigt og ofte indebærer besøg hos opdrættere af forskellige racer.

Pas på ublu hunde - og kattehandlere

Juletiden er et slaraffenland for ublu hunde- og kattehandlere, som sælger papirløse og dårligt socialiserede hvalpe og killinger til godtroende købere, der tror, at de gør en god handel. Mange af disse "dyre-fabrikker" producerer bevidst ekstra hvalpe og killinger til juletiden, og de går ikke af vejen for at sælge et sygt eller psykisk ustabilt dyr. Ofte sælges dyrebørnene også for tidligt, og selvom du tror, at du kan gardere dig mod den slags snyd, så husk at mange er snydt før dig.

Prisen er lav, sælger møder dig måske endda helst på en rasteplads eller banegård og overdrager dig dyret, der måske har falske papirer. De rigtig dygtige svindlere har selv falske taletidskort, der ikke kan spores, og de skifter ofte både navne, udseende og adresser.

Når du køber et dyr et sted, så husk derfor at de penge, du lægger for dyret, er med til at honorere den indsats, der er gjort for dyrene på stedet.

Dette kan du gøre

Hvis du gerne vil bidrage for eksempel økonomisk til, at et familiemedlem, f.eks. dine børnebørn, kan få glæde af en hund eller en kat, kan du i stedet – efter at have talt med forældrene i familien og sikret dig, at de er enige i beslutningen – give et billede af hvalpen eller killingen. Og når der så er ro i hjemmet til at modtage og varetage et levende væsen, kan I hente dyret hjem.

Hvis du selv er forælder og har taget valget om at udvide familien med et levende dyr, kan du lade den beslutning være julegaven. Men i stedet for at give en hundehvalp eller en kattekilling på selve aftenen, så pak nogle hunde- eller kattebøger ind og giv dem til børnene. Så kan I bagefter kigge i dem og glæde jer til, at I sammen i det nye år skal ud og lede efter jeres nye kæledyr.

Husk på, at de gode julegaver er værd at vente på!

Læs mere om valget af kæledyr her:

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close