Gode vinterråd til katteejere

06-12-2023

Hvordan sikrer du dig, at den kolde vinter bliver en god oplevelse for din kat? Læs Dyrekassen Danmarks gode vinterråd her og få svaret.

Gode vinterråd til katteejere

Det behøver ikke være hård kuling og frost med masser af sne, før en kat kan fryse. Selv katte med meget pels kan mærke kulden, hvis de bliver våde eller er ude i længere tid.

Uanset hvordan vejret arter sig, bør du som katteejer være opmærksom på en række forholdsregler. Så sikrer du dig nemlig, at vinteren bliver en god oplevelse for både dig selv og din kat.

Sørg for fri adgang

Har du indekatte med adgang til løbegård, så husk at tjekke jævnlig, at kattene frit kan komme ind og ud, som de lyster i løbet af dagen. Er det rigtig koldt, kan kattelemmen fryse til, og så er din kat fanget udenfor, indtil du kommer hjem.

Sørg i øvrigt altid for at din kat har adgang til varme og tørre liggesteder at putte sig i løbegården. Så er din kat bedre stillet, hvis der skulle ske et uheld med lemmen, mens du er væk, og den lukkes ude i nogle timer.

Giv katten et valg
Har du udekatte, bør du ikke presse katten ud i den hårde vinter. Giv katten valget, men sørg - lige som ved indekatten med løbegård - for, at katten kan komme ind igen, før den fryser.

Du bør heller ikke lukke din kat ude om natten uden mulighed for at komme ind. Det er synd, for mange katte går og fryser, og så kan din kat søge ind forskellige andre steder for at finde varme – noget som kan være farligt, da katten kan lukkes inde i et redskabsrum, en kælder eller måske snige sig inden for hos et menneske, der ikke deler din passion for katte.

En kattelem med chip sikrer, at kun din udekat kan gå gennem lemmen og ind – også om natten, og når du ikke er hjemme. Lav desuden en hule til katten udenfor, som er lun, varm og tør, i tilfælde af at lemmen fryser, eller chippen ikke virker.

Selvom din kat normalt går meget ude, så vil du ofte opleve, at katten vælger indelivet i højere grad om vinteren. Accepter dette. Stil en kattebakke op, så katten har valget, og aktiver din kat ekstra, så den ikke får uvaner på grund af pludselig kedsomhed. Når foråret kommer, vil du opleve, at din kat af sig selv søger udenfor igen.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close