Motion til din hvalp

24-03-2023

Aktivering er vigtigt for en hvalps udvikling, sundhed og trivsel. Vi har derfor samlet de bedste aktiveringsråd til dig, der er ny hvalpeejer.

Motion til din hvalp

En ny hvalp har ikke brug for lange gåture. I stedet har hvalpen brug for at komme med ud i verden, roligt suge indtryk til sig i eget tempo og lære omgivelserne at kende ved bare at sidde sammen med dig og se verden passere forbi. Og så skal hvalpen naturligvis ud at tisse og lave nummer to.

Den gyldne regel er, at du skal gå med din hvalp i det antal minutter, der svarer til dens alder i uger. Er hvalpen otte uger, så er otte minutters gåtur nok. Er den 16 uger, så går I 16 minutter.

Der er naturligvis individuelle forskelle, men husk ikke at presse hvalpen. Gåture kommer der mange af senere.

Undgå også en masse gang på trapper, da det kan skade hvalpen og dens unge skelet. Bær i stedet hvalpen op og ned ad trapper, og lad den kun tage få trin.

En masse voldsom leg kan virke som en god måde at gøre din hvalp træt, men dette kan give bagslag senere. Leg gerne med hvalpen, men gør dette på en kontrolleret måde, hvor hvalpen lærer at slippe og trække i legetøj som en belønning. Et godt træningssted kan vise dig hvordan.

Lav gerne små mentale opgaver til hvalpen. At bruge hovedet gør også en hvalp træt – og det på en sund måde.

Slip kun din hvalp løs med andre hunde, der har et sundt sprog. Hvis hundene eksempelvis vælter din hvalp og løber den over ende, kan det senere give problemer i samværet med andre hunde.

Hunde skal ikke selv finde ud af at omgås hinanden på en sund måde. Overskrider en anden hund din hvalps grænser, må du derfor naturligvis altid gribe ind og bede den anden ejer fjerne sin hund.

For voldsom leg kan give skader og dårlige oplevelser - så "alt med måde" er kodeordet i motion til din hvalp.

Selvom opgaven med et lille, nyt familiemedlem til tider kan være hård, så er det vigtigt at minde dig selv på, at du også skal nyde hvalpen og have det sjovt undervejs. Opdrag, træn og aktiver - men glem ikke at lege, hygge jer og slappe af sammen.

Har du husket hundeforsikring til din hvalp?

Som hundeejer er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Forsikringen dækker, hvis din hund forvolder skade på andre personer, deres ting eller dyr - og den skal oprettes, inden din hund fylder 4 måneder. Men det er en god idé at få gjort det med det samme, du påtager dig ejerskabet, så du er dækket, hvis uheldet er ude.

Udover ansvarsforsikringen kan du - frivilligt - vælge at oprette en sygeforsikring til din hund. En hundesygeforsikring bidrager til at betale dyrlægeregningen, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade og derfor får brug for behandling på en dyreklinik.

Det overrasker mange - særligt nye - hundeejere, hvor dyrt et besøg hos dyrlægen kan være. Og her kan sygeforsikringen give en økonomisk sikkerhed.

Et godt råd er at sygeforsikre hunden fra hvalp, for så undgår du, at forsikringen indeholder eventuelle forbehold for sygdom eller skade, som opstår inden forsikringen købes. 

Hos Dyrekassen Danmark får du desuden 20 % rabat hvis du tegner din forsikring før hvalpen er 16 uger. Hvis din hvalp er fyldt 16 uger men endnu ikke 1 år, tilbyder vi en unik unghunderabat, hvor du får 15 % rabat på din hundeforsikring. 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close