Selvom den helt rigtig kolde vinter med sne endnu lader vente på sig, så er det ind imellem ganske vådt og koldt uden for. Dyrekassen Danmark er derfor klar med en række gode vinterråd til dig og din hund.
Vil du være på forkant med julens risici og undgå juleulykker for din hund eller kat, så kan du her læse Dyrekassen Danmarks råd til en sikker jul med dine firebenede venner.
Tiggende hundeøjne eller en listende kattepote, kan være svære at stå for. Specielt når bordet bugner af lækkert julemad, kan det friste at dele godterne med din bedste ven. Men det bør du undgå, hvis du ikke vil risikere at skulle en tur til dyrlægen.
Oplever du problemer, når du skal klippe din hunds negle, så er Dyrekassen Danmark klar med nogle gode råd. Er hunden bange, er det din opgave at lære den, at negleklipperen er lig med lækre godbidder.
Mange katteejere har mere end én kat, og ofte er disse katte også indekatte. Selvom de fleste katte elsker selskab, så kan der være slagsmål og uro mellem dem. Her får du derfor en række gode råd til, hvad du kan gøre, hvis dine katte slås.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Det våde efterårsvejr har selvsagt givet en del flere timer indendøre, end din hund har været vant til i en længere periode. Heldigvis findes der et utal af muligheder til at aktivere din hund - det eneste du skal bruge, er et viskestykke og nogle godbidder.
Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din kat hjemme i stuen.
Kulden har gjort det mindre sjovt at lege med hunden i haven, men heldigvis åbner det kolde vejr op for en masse spændende leg indendøre. Her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Hvorfor gør min hund ikke det, som jeg vil have den til? Kender du den fornemmelse, så kan disse tips fra Dyrekassen Danmark måske hjælpe dig og din hund i den rigtige retning.
Oplever du problemer, når du skal pleje din kats pels, så er Dyrekassen Danmark klar med nogle gode råd. Det vigtigste er ikke at gøre pelspleje til en kamp. I stedet skal katten lære, at der vanker godbidder, når børsten kommer frem.
Nogle hunde ønsker ikke at hilse på andre hunde i snor, og dette bør andre hundeejere respektere. Viste du, at du med en gul farve kan signalere til andre ejere, at din hund ikke ønsker kontakt?
En mentalt og fysisk træt kat er en sund og glad kat. Det er også en nem kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din kat hjemme i stuen.
Kastration af en hund er ikke et vidundermiddel, der kan rette op på alle problemer. Og er din hund usikker, så kan en kastration nogle gange gøre det værre. Du bør derfor altid tænke dig grundigt om, før du tager valget for din hund. Læs mere om emnet her.
Efteråret er for alvor over os. Dagene bliver kortere, vejret bliver koldere og de naturlige omgivelser ændrer sig så småt. Snart vil skovbunden bugne af nedfaldne agern og kastanjer, og du skal derfor være ekstra opmærksom, når du lufter din hund – de små frugter kan nemlig være livsfarlige for din firbenede ven.
Når du kommer hjem med din nye hvalp, så er alt nyt for hvalpen. Den har lige forladt sin mor, sine søskende og alt, som den kender, og det kan gøre selv den mest selvsikre hvalp en smule usikker kortvarigt. Det er derfor vigtigt, at der er ro i hjemmet omkring hvalpen. Undlad at invitere en masse gæster de første dage. Giv hvalpen tid til at falde til ro sammen med jer i familien først.
En mentalt og fysisk træt kat er en sund og glad kat. Det er også en nem kat. Årsagerne til at aktivere din kat er mange, og særligt indekatte har behov for mentale og fysiske udfordringer. Her er derfor endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din kat hjemme i stuen.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund på gåture.
At arbejde som jagthund er krævende, og der kan nemt opstå skader under jagten. Hos Dyrekassen Danmark kan du forsikre din hund mod ulykker for et ganske lille beløb.
Mange katte er bange for at komme ind i en transportkasse, og årsagen er ofte, at katten oplever sine grænser overskredet, når den løftes og puttes i kassen. Dyrekassen Danmark har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan lære din kat at gå i kassen frivilligt.
En mentalt og fysisk træt hund er en sund og glad hund. Det er også en nem hund. Årsagerne til at aktivere din hund er mange, og her er endnu et lille tip fra Dyrekassen Danmark, som du kan lave med din hund hjemme i stuen.
Alt for mange hundeejere er nødt til at fragte hunden til dyrlægen, som lægger hunden i narkose, før den nødvendige pleje af hunden kan gøres. Det er en skam, og med lidt omtanke, imens din hund er hvalp, kan det oftest undgås, at situationen når dertil.
Gemmer din kat sig under sofaen, når der kommer gæster? Stikker den af eller farer sammen ved høje lyde? Eller lever den ligefrem livet langs hjemmets paneler? Dyrekassen Danmark giver dig her nogle råd til at højne den usikre kats livskvalitet.
Det hedder sig, at hunde og katte er notoriske fjender, men det behøver naturligvis ikke være sådan, hvilket rigtig mange venskaber mellem hunde og katte verden over vidner om.
Er du i tvivl om, hvordan du bedst træner din hvalp til at være alene hjemme? Her finder du træningsmetoder og gode råd til, hvordan du forbereder din hvalp på, at være alene hjemme i længere tid.
Om sommeren er der mange hunde, som virkelig nyder at tage en dukkert i bølgen blå -men alt godt kan overgøres! Hvis din hund ikke er i træning eller overbelaster sig på anden vis i vandet, så kan den risikere at få svømmehale – også kaldet watertail eller halelammelse.
Hunde vil gerne hilse på de mennesker, som de kan lide, ved at hoppe op af dem og slikke deres ansigter. Adfærden stammer fra hundens ophav – et nu uddødt ulvelignende dyr, som sandsynligvis også hilste på denne måde - ganske som tamhundens fætter ulven gør i dag. Din hund er derfor ikke uartig men høflig, når den hopper op og nærmest vælter dig eller en gæst i en hilsen. Det er en del af hundefamiliens hardware.
De fleste hvalpeejere kender sikkert til udfordringen. Her er Dyrekassen Danmarks bud på, hvordan du undgår, at din hvalp ødelægger dine ting.
En bil parkeret i solen kan på kort tid forvandles til en stegende hed sauna med temperaturer på 60 til 80 grader. Hunde har sværere ved at komme af med varmen end mennesker, og det koster hvert år hunde livet.
Lær din hvalp at være tryg ved at være alene hjemme, og endnu bedre - at den måske ligefrem er glad for det. Her er en guide til hvordan I kommer godt og trygt fra start.
Du finder hundesnoren frem, og din hund hopper og springer af glæde. Nu skal I ud! Og det skal man som bekendt flere gange dagligt med en hund. Det er derfor vigtigt, at gåturen er en fornøjelse for jer begge.
En ny hvalp kan virke som en stor opgave. Jo mere du har forberedt dig, for hvalpen kommer, jo nemmere bliver det hele – for både dig og din nye hund. Dyrekassen har derfor samlet ti gode råd til dig og din nye kammerat.
Påsken er lige rundt om hjørnet og med højtiden følger påskefrokoster, lækkerier og højt humør. Men lige så lækker som påskemaden er for os mennesker, lige så potentiel giftig kan de være for vores firbenede venner.
Løbetid kan skabe problemer for dig og din hund - gode råd om falsk drægtighed
At få en hvalp er en stor beslutning, der skal vare mange år frem. Den tid du bruger nu, får du og din familie mange gange tilbage, når I har valgt den hund, der passer bedst til jer og omvendt.
En lille venlig reminder
Her du læse om hvilke hensyn du kan tage, så din hund kommer sikkert gennem den kolde vintertid.
Dobbelt så mange hunde rammes af biler i vinterhalvåret som i sommerhalvåret. Langt størstedelen af ulykkerne kunne undgås, hvis flere hunde og ejere brugte lys og reflekser på lufteturen.
Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:
post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11
Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark