Pas på din kat, når du åbner vinduet

08-06-2023

Sommeren er højsæson for faldskader blandt katte. Her får du de bedste råd til at undgå ulykker i sommervarmen.

Pas på din kat, når du åbner vinduet

Når varmen melder sin ankomst, åbner mange døre og vinduer for at få frisk luft ind i hus eller lejlighed.

Har du kat, bør du dog tænke dig godt om. Sommerperioden er nemlig højsæson for faldulykker, hvor katte falder ud af åbne vinduer og ned fra altaner.

En kat lander normalt på benene, men kattens nakkemuskler er ikke ret stærke. Ofte vil katten derfor både kunne brække ben, poter og bækken samt slå især underkæben ned i jorden, når den lander.

Det sidste kan både give alvorlige skader på tænder og ansigt. Det er heller ikke ualmindeligt, at lungerne punkteres, blæren springer eller der forekommer indre blødninger fra lever, milt og nyre.

Der kan altså ske alvorlige kvæstelser ved et fald, og selvom 90 % af alle nedfaldskatte overlever ulykken, så kan det i værste fald koste katten livet.

Hvordan forebygger jeg faldulykker og -skader hos min kat?

Før du åbner dit vindue eller døren ud til din altan, bør du "kattesikre", så din kat hverken kan falde ud af vinduet eller ned fra altanen.

Sikring gælder også vinduer, der er placeret højt, da katte kan springe syv gange deres egen kropslængde og derfor uden problemer kan hoppe højt til et vindue også.

En måde at sikre dine vinduer på er ved at påsætte en sikret krog. Husk at sikre dig, at din kat ikke kan åbne krogen selv. Katte er ofte dygtige til at pille kroge op, og her bør du sørge for, at den type, du vælger, ikke er én, som katten åbner for derefter måske at falde ud.

Spørg andre katteejere om type af kroge eller snak med forhandlerne i butikkerne - måske du skal bruge en krog med børnesikring til din kat.

Du kan også vælge at sætte et net i dine vinduer. Så kan du uden tøven åbne vinduerne på fuld gab, og katten kan trygt nyde at sidde her og kigge ud.

Husk kattens skarpe kløer. Vælg et net af en type, som katten ikke kan rive itu, hvis den kradser i det. Og husk at fastgøre nettet og dets kant godt på karmen, så katten ikke kan rive det ud eller skubbe sig igennem det.

Løber der insekter over nettet, så vil din kat måske lægge hele sin kropsvægt på nettet eller endda springe op og hænge i det, og begge dele skal dit kattesikrede net kunne holde til.

Efterlad aldrig katten alene med vinduerne åbne - heller ikke selvom du har taget dine forholdsregler og sikret dem.

Har du en altan, og ønsker du at lade katten gå frit herude, så den kan nyde den friske luft, kan du ligeledes gøre det uden bekymring, hvis blot du monterer et beskyttelsesnet.

Falder din kat fra ned, så kontakt altid din dyrlæge og få katten undersøgt grundigt. Selvom en kat ikke har synlige skader, så kan den have indre kvæstelser, som kræver hurtig behandling. Hold også katten under opsyn de kommende dage, da nogle skader først viser sig senere.

Husk at ID-mærke din indekat også, og registrerer den i ét af de to katteregistrer. Er uheldet ude, og falder din kat ud af et vindue eller ned fra en altan, er dine chancer for at se katten igen større, hvis disse ting er gjort.

Tag dine forholdsregler og tænk dig om, så kan du trygt lufte ud i sommervarmen uden at skulle bekymre dig om din nysgerrige kat.

Har du husket sygeforsikringen til din kat?

Hvis uheldet er ude, og din kat - trods alle forholdsregler og sikkerhedsforanstaltninger - alligevel kommer galt afsted, er forsikring er god ting.

En kattesygeforsikring hjælper dig nemlig med at betale dyrlægeregningen, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade, f.eks. ved en faldulykke.

På den måde undgår du økonomiske bekymringer og skal blot koncentrere dig om, at give din firbenede ven din fulde opmærksomhed, hvis uheldet er ude.

Læs mere om Dyrekassen Danmarks kattesygeforsikring her.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close