Undgå juleulykker for din hund og kat

04-12-2023

Få 5 gode råd til en sikker jul med din firbenede ven.

Undgå juleulykker for din hund og kat

Julens planter og dekorationer giver din firbenede ven mange fristelser. Du risikerer at få ødelagt en masse ting, og værst af alt kan det ende med at din hund eller kat kommer slemt til skade.

Derfor har vi samlet en række punkter, du som hunde- eller katteejer skal være ekstra opmærksom på i julen.

5 tips til at give dit kæledyr en sikker jul - og undgå dyrlægebesøg.

 

Juleplanter

Placer juledekorationer med kristtorn, mistelten, amaryllis eller julestjerne utilgængelig for husets dyr eller undlad helt de giftige planter i dine juledekorationer. Juleplanterne er giftige for både hunde, katte og børn. Det samme gælder med hyacint, krokus, vedbend og taks - så pas godt på.

Symptomerne på forgiftning er almindeligvis opkast, savlen, mavesmerter, diarre og nedstemthed. Har du mistanke om, at din hund eller kat er blevet forgiftet, skal du straks kontakte dyrlægen.

Levende lys

Undgå levende lys i de nederste grene af juletræet. Anbring i stedet levende lys over hunde- og kattehøjde, og undlad dem helt, hvis du har en legesyg kattekilling i huset. 

Mange knurhår og haler er blevet forbrændt i julen på bekostning af levende lys, fordi hundene og kattene kommer for tæt på stearinlysenes flammer. Kattene kan endda finde på at klatre i juletræet. Du bør aldrig lade dit kæledyr være alene i et rum med levende lys. 

Er uheldet ude - og kommer din hund eller kat for tæt på flammerne - skal du skylle det forbrændte sted med lunkent vand i mindst 10 minutter og tage kontakt til dyrlægen.

Gavebånd

Fjern gavebånd løbende, mens julegaverne bliver pakket ud. Kæledyr, og i særdeleshed katte, tiltrækkes af de sjove bånd og snore, som er fristende at lege med og tygge i. Hvert år indlægges katte med opkast, mavesmerter og forstoppelse, hvor det viser sig at være et stykke gavebånd, der har sat sig fast i tarmen.

Glaskugler

Hvis juletræet skal dekoreres med glaskugler, så hæng dem i de øverste grene. Glaskuglerne indbyder til leg, og din hund eller kat kan nemt skære sig, hvis de går i stykker under seancen.

Elektrisk julelys

Pas på med elektriske lys, hvis du har en hvalp eller en killing i huset. Bider de i ledningerne, kan de risikere at blive forbrændte i munden eller få stød, hvis ledningerne kortsluttes. Derudover kan de risikere at blive kvalt, hvis de får viklet sig ind i lyskæderne.

Giv ikke dit kæledyr julemad

Ud over de fem førnævnte ting, skal du også huske, at julemad ikke er for kæledyr. Så pas på, at din hund eller kat ikke hapser af godterne, eller dine julegæster ikke stikker dem en lille godbid under bordet. Det kan nemt ende galt.

Du kan læse mere om emnet her: Julemad er ikke til kæledyr.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close