Undgå skader – få din hund sikkert gennem jagtsæsonen

04-10-2021

Jagthunde er udsat for særlig stor skaderisiko. Som ejer bør du derfor give hunden det bedst mulige udgangspunkt for at komme sikkert gennem sæsonen. Læs her, hvad du kan gøre for at forebygge skader.

Undgå skader – få din hund sikkert gennem jagtsæsonen

Livet som jagthund er krævende og vil uundgåeligt give skader. Når din hund løber løs i naturen, skal der ikke meget til, før snitsår, skårne trædepuder, tandskader og flækkede negle bliver en realitet, men heldigvis er skaderne som oftest overfladiske og kræver kun let behandling.

De mere alvorlige skader, som led- og korsbåndsskader, kan også opstå ved et simpelt uheld, men kan i mange tilfælde undgås ved at tage de rette forholdsregler før, under og efter jagten.

Før jagten

Det er vigtigt, du holder din jagthunds grundform ved lige – også uden for sæson. Tager du en fysisk utrænet og ivrig hund med, kan den overbelaste muskler og led, og
det kan koste dig resten af jagtsæsonen.

Du kan indføre små balanceøvelser på de daglige gåture. Lad din hund gå på bænke, træstammer og sten, og få den til at springe over små forhindringer og kravle gennem rør.

Husk også at skifte det flade fortov ud med kuperet terræn nu og da. På den måde forbedrer du hundens fleksibilitet og styrke i sener og led, og du skaber afveksling for din firbenede ven.

Selvom det er vigtigt, at din jagthund er i god form hele året rundt, bør du langsomt trappe op på motion og træning, efterhånden som jagtsæsonen nærmer sig.

Hvis du selv træner, kan du tage hunden med på dine løbe- og cykelture, men også svømmetræning er godt til at styrke hundens generelle udholdenhed og kondition.

Under jagten

På jagtdagen bør du altid afsætte tid til opvarmning. At få opvarmet muskler og led inden hård fysisk aktivitet er mindst lige så vigtigt for en jagthund, som det er for os mennesker.

Husk at medbringe varmedækken eller tæppe og et håndklæde, når du tager hunden med på jagt. Når der er pause i jagten, så sørg for at tørre hunden godt og holde den varm, indtil næste halvleg skydes i gang.

Når din hund er tilstrækkelig varm, øges ledvæsken. Det gør muskler, sener og bindevæv mere elastiske – og dermed nedsættes skaderisikoen markant.

Efter jagten

Ligesom opvarmning er afgørende før jagten, er nedkøling efterfølgende mindst lige så vigtig for hundens ve og vel. Det er nemlig under nedkølingen, at musklernes restitution starter.

Sørg for at få hundens puls og vejtrækning bragt til et normalt leje. Det kan for eksempel ske ved en afslappet gåtur i snor.

Undersøg om alt er, som det skal være. Tjek altid din hund for smerter og skader, som den kan have pådraget sig, og rådfør dig med din dyrlæge, hvis du er i tvivl om noget.

Husk på, at der med en hundesygeforsikring er hjælp at hente, hvis du pludselig står med uforudsete dyrlægeudgifter. Læs mere om Dyrekassen Danmarks sygeforsikring her.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close