10 gode råd til flytning med hund

14-11-2023

En flytning kan være ekstremt stressende - ikke bare for os mennesker, men også for vores firbenede venner, som ikke har helt samme forståelse som os. Læs her, hvordan du gør flytningen god og tryg for din hund.

10 gode råd til flytning med hund

1. Lad hunden slippe for selve flytningen

Hvis du kan undgå det, er det bedst at din hund ikke er en del af flytningen. Du kommer til at have nok at gøre, og al ståhejet kan virke meget stressende på hunden.

Det er derfor en god idé, at få hunden passet i dagene op til og på selve flyttedagen, indtil der er ro på igen - og gerne af én, den kender og stoler på, om så det er en ven, en privat hundepasser eller en helt tredje person.

2. Få styr på hundens ’helle’

Sørg for at sætte hundens kurv eller tæppe frem, så det hele står klar, når dem kommer til det nye hjem.  På den måde har hunden fra start et sted, der dufter velkendt og føles trygt - altså en slags ’helle’.

3. Gå en god, lang tur

Før du tager hunden med hen til den nye bolig, er det en god idé at gå en lang tur. På den måde sikrer du, at hunden er træt og velstimuleret, inden den skal stifte bekendtskab med sit nye hjem.   

Gåturen kan med fordel finde sted i det nye nabolag, da hunden derved får mulighed for at lære duftene og omgivelserne bedre at kende.

4. Hav hunden i snor i haven

Hvis du flytter til et sted med egen have og har planer om jævnligt at lukke hunden derud, er det en god idé, at du i starten har hunden i snor. Lad hunden undersøge og opdage i ro og mag – men under opsyn.

På den måde finder du ud af, hvilke ting der udfordrer hunden og gør den utryg - eksempelvis nabohunde, legende børn eller forbipasserende - og du kan fra start lære hunden, at det ikke er farligt, og at den ikke behøver at gø.

5. Hold fri de første dage

Tag et par fridage efter flytningen, så du og din hund kan være sammen i det nye hjem. På den måde kan hunden bedre falde til, og den har mulighed for at vænne sig til det hele, inden den skal være alene i de nye omgivelser.

6. Husk alene-hjemme-træningen

Alene-hjemme-træning kan være rigtig godt givet ud – også din hund ikke tidligere har haft problemer med at være alene. Flytning er en speciel situation, og det kan udløse utryghed hos hunden at skulle være alene et ’fremmed’ sted.

Utrygheden kan komme til udtryk ved hylen, urenlighed, manglende appetit og ødelæggelse af hus, møbler og ting, når hunden er alene hjemme. Det er derfor vigtigt, du bruger tid på at vænne den til at være tryg alene i det nye hjem, inden du igen skal på arbejde.

I de to artikler, Træn din hund til at være alene igen og Kom godt fra start med alene hjemme, finder du vores bedste råd til komme alene-hjemme-problemer til livs.

7. Inviter en god firbenet ven på besøg

Du kan med fordel invitere en rolig hund på besøg de første dage - én, som din egen hund er tryg ved. På den måde har din hund en anden at læne sig op ad og opleve alt det nye sammen med.

8. Pas på, at hunden ikke stikker af

Vær ekstra opmærksom på din hund i den første tid, særligt hvis den løber løst. Hvis hunden stikker af, vil den måske forsøge at finde hjem, og den kan fare vild på vejen.

9. Husk nye hundetegn

Sørg for at få lavet nye hundetegn med den nye adresse, så du som ejer hurtigt kan identificeres, hvis hunden slipper væk.

10. Kom tilbage til rutinen og skab trygge rammer

Hunde er vanedyr, så det er vigtigt, at du hurtigst muligt kommer tilbage til en normal rutine og får skabt trygge rammer for din hund.

På den måde kommer det nye sted til at minde om dét, hunden kender og har været vant til fra tidligere - og den vil få nemmere ved at falde til i jeres nye, fælles hjem.

Husk sikkerheden i hjemmet - og overvej en hundeforsikring

Når du flytter med din hund, er det en god idé at gøre dig tanker om hundes sikkerhed – både i og uden for hjemmet. Det er f.eks. en god idé at gennemgå dit nye hjem og være opmærksom på blottede el-ledninger, huller i hegn, giftige planter i haven og andre ting, som din hund potentielt kan komme til skade på.

Du kan også med fordel overveje at tegne en hundeforsikring, så du er sikret økonomisk hjælp, hvis uheldet er ude i forbindelse med flytning til ny bopæl. Et dyrlægebesøg kan hurtigt blive en dyr affære – særligt, hvis det er uden for normal åbningstid.

Med en hundesygeforsikring fra Dyrekassen Danmark kan du få refunderet op til 80 % af dyrlægeudgifterne, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade.

 


Kilder: DogCoach, Dyreformidlingen og Preventive Vet.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close