Stop hunde-hoppebolden

10-01-2024

Hvis din hund hilser på andre ved at hoppe op på dem og slikke dem i hovedet, uden at du ønsker det, er der heldigvis hjælp at hente. Læs med her.

Stop hunde-hoppebolden

Hunde vil gerne hilse på de mennesker, de kan lide, ved at hoppe op ad dem og slikke deres ansigter. Adfærden stammer fra hundens ophav – et nu uddødt, ulvelignende dyr, som sandsynligvis også hilste på denne måde - ganske som tamhundens fætter ulven gør i dag.

Din hund er derfor ikke uartig, men høflig, når den hopper op og nærmest vælter dig eller en gæst i en hilsen. Det er simpelthen en del af hundefamiliens hardware.

Men selvom hunden er venlig og programmeret til at hilse ved at slikke i ansigtet, så bør du naturligvis lære den at hilse på mennesker på en mere hensigtsmæssig måde.

5 trin: Sådan lærer du din hund at stoppe med at hoppe op

  • Første trin

    Sikr dig, at din hund behersker de basale kommandoer ”sit” og ”dæk”. Tal roligt, når du beder den udføre kommandoen. Ros og beløn hunden med en godbid, når den udfører kommandoen korrekt.

  • Andet trin

    Få en hjælpende hånd af en ven eller bekendt – gerne én, din hund kender og føler sig tryg ved. Hold hunden i snor og sæt jer et sted, hvor I begge kan sidde afslappet, men ikke for langt væk fra døren. Få herefter assistenten til at ringe/banke på.

  • Tredje trin

    Hvis din hund farer op og gør, skal du med rolig stemme bede den om at sidde eller lægge sig – husk at rose og belønne, når hunden gør det, den skal. Gå stille mod døren, gentag kommandoen flere gange undervejs, og beløn fortsat hunden ved ”korrekt” adfærd.

  • Fjerde trin

    Når I når døren, skal du igen få din hund til at sidde eller ligge. Bed derefter assistenten om at komme ind uden at henvende sig til hunden. Ros hunden, hvis den bliver siddende/liggende. Hvis hunden rejser sig eller hopper op af assistenten, skal du, uden at skælde hunden ud, starte forfra med denne del.

  • Femte trin
    Er hunden rolig (sidder eller ligger), når assistenten kommer ind, kan du bed ham/hende sætte sig på hug, hilse på hunden og nusse den blidt under nakken eller på brystet. Er hunden fortsat rolig, belønner du den. Hvis hunden rejser sig eller hopper op ad assistenten, skal du – præcis som ved sidste trin – ikke skælde ud, men blot starte forfra med den her del af træningen.

Gentag de 5 trin over en periode, så hunden får det "i rygraden" Det kan tage kortere eller længere tid, alt efter den enkelte hund. Men ved at træne det grundigt – og ikke mindst på en positiv måde – er der større chance for, du opnår et holdbart resultat.

Husk, at du ikke kan ændre din hunds adfærd på en enkelt dag. Det tager tid, specielt hvis du kæmper med et instinktiv adfærd som her. Vær derfor forberedt på, at du må tage træningen i etaper – og måske køre med en del gentagelser af hvert enkelt trin.

Kan du ikke komme hopperiet til livs med træning, og begynder du til sidst at føle dig magtesløs, så kontakt en adfærdsspecialist eller tag en snak med din dyrlæge.

 

Kilder: Netdyredoktor og Dyreverdenen.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close