Hund Beregn eller køb ansvarsforsikring, sygeforsikring, ulykkesforsikring eller livsforsikring til din hund. - læs mere Hund Beregn eller køb en ansvarsforsikring, sygeforsikring, ulykkesforsikring m.m. til din hund. Sygeforsikringen kan tegnes på alle hunde, der er fyldt 5 uger, men endnu ikke 6 år. Er din hund fyldt 4 år, skal vi bede om en sundhedsattest fra din dyrlæge. Sygeforsikringen dækker op til 80% af dine dyrlægeudgifter, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Forsikringen gælder hele livet.
Kat Beregn eller køb en sygeforsikring til din kat. - læs mere Kat Beregn eller køb en sygeforsikring til din kat. Sygeforsikringen kan tegnes på alle katte, der er fyldt 12 uger, men endnu ikke 7 år. Er din kat fyldt 5 år, skal vi bede om en sundhedsattest fra din dyrlæge. Sygeforsikringen dækker op til 80% af dine dyrlægeudgifter, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade. Forsikringen gælder hele livet.
Kastration af en hund er ikke et vidundermiddel, der kan rette op på alle problemer - nogle gange kan det gøre tingene værre. Du bør altid tænke dig grundigt om, før du tager valget for din hund. Læs mere om emnet her.
Det kan absolut være en fordel at kastrere en hanhund, men det er ikke altid, at det er den bedste løsning.
Kastration hjælper langt fra på alle problemer med en hund, og har du problemer med din hunds adfærd, så bør du i stedet først få hunden udredt, så du kender årsagen. Kastration hjælper kun, hvis årsagen er hormonel betinget – og selv hvis den er det, så bør du tænke dig om.
Studier peger nemlig på, at din hund ved en kastration kan udvikle en række nye problemer, eller at det eksisterende problem forværres.
Har du en hvalp eller unghund?
En teenagehund kan være en mundfuld. Hunden ter sig, glemmer det den har lært, lytter ikke til dig og bliver interesseret i damehunde.
Dette er en normal adfærd hos en sund og rask hanhund, og i stedet for at kastrere din hund, bør du i første omgang forsøge at træne med den og lære den gode vaner. Årsagen er ofte hormonerne, men at fjerne dem via et indgreb er langt fra altid den bedste løsning.
Der kan nemlig opstå en række bivirkninger ved kastration, herunder dårlig pelskvalitet, usikkerhed og overvægt samt øget risiko for inkontinens, demens og knogleskørhed. Og kastreres en hund, før den er færdigudviklet fysisk og psykisk, kan dette præge hunden, så den får længere lemmer og fremstår umoden i dens psyke.
Derudover har et studie fra University of California vist, at tidlig neutralisering kan have negative konsekvenser for vovsen senere i livet. Mere specifikt konkluderer forskerne, at risikoen for udvikling af kræftsygdomme og gigt hos visse hunde øges, hvis de kastreres inden for deres første leveår.
Har du en usikker hund?
Nogle ejere oplever, at deres hund viser aggressivitet mod andre hunde, tisser indendørs eller humper alt med en puls. Desværre mistolkes denne adfærd tit som dominans, hvor den i virkeligheden er udtryk for en usikkerhed, som hanhunden forsøger at skjule ved at spille ekstra sej.
Ved at være aggressiv skaber hunden afstand til andre hunde, som han slipper for at møde, ved at tisse indendørs får han hjemmet til at dufte trygt og humperiet er oftest udtryk for stress og uro i en hund i mistrivsel.
Jo mere ejeren skælder hunden ud, jo værre bliver adfærden, og jo mere usikker bliver hunden. Da ejeren ikke kan se usikkerheden, vælger nogle derfor på et forkert grundlag at kastrere hunden. Og dette kan ende katastrofalt.
Når du fjerner produktionen af det hanlige kønshormon, tager du samtidig noget af det mod, der driver et handyr frem, fra hunden. For mange usikre hunde betyder det, at en kastration gør deres usikkerhed større. Og det værste er, at indgrebet ikke kan gøres om.
Er du i tvivl om årsagen til din hunds adfærd, bør du derfor få en uddannet rådgiver eller dygtig træner til at hjælpe dig med at udrede årsagen. Samtidig kan du sammen med din dyrlæge teste din hunds reaktion med en kemisk kastration. Bliver usikkerheden værre, så ved du, at du ikke skal kastrere hunden som en løsning på adfærden. I stedet skal du træne med den.
Er din hund hormonel påvirket?
Er din voksne hund meget stresset, reagerer voldsomt på duften af tæver og virker svært kontaktbar trods træning, så kan det være, at en kastration kan hjælpe.
Lad din dyrlæge undersøge om din hund har en fysisk årsag for eksempel hormonelle forstyrrelser såsom overproduktion af kønshormoner eller lignende målbare tilstande.
Når du har vished, træf da et oplyst valg. Vent til din hund er udvokset og modnet. Og overvej først at tjekke, om der gemmer sig andre årsager ved at give hunden en kemisk kastration for at teste hundens reaktion.
En kastration er et stort valg. Det kan ikke gøres om senere, og det er derfor vigtigt, at du har gjort dig alle overvejelserne, før du træffer valget sammen med en dygtig dyrlæge.
Kastreres en hanhund af de rigtige grunde og på det rigtige tidspunkt i hans liv, vil du opleve, at det forhøjer hans livskvalitet væsentligt. Samtidig behøver du ikke frygte, at han laver uønskede hvalpe, lige som han ofte er mindre stressbar i det daglige.
Et valg, der er taget på det rette og oplyste grundlag, er derfor aldrig skidt for en hund. Men alle indgreb kræver, at du som ejer tænker dig godt om først.
Vil du undgå ubehagelige økonomiske overraskelser, så kan en hundesygeforsikring fra Dyrekassen Danmark være en god ide - da den i mange tilfælde hjælper dig med at betale regningen, hvis din hund får brug for dyrlægebehandling.
Dog kan en kastration eller sterilisation af din hund kun dækkes i forbindelse med sygdomme som tumorsygdomme i testis, sygdomme i prostata, tumorsygdomme i vagina, livmoder eller æggestokke, pyometra samt diabetes mellitus.
Uanset om din hund skal neutraliseres eller ej, så er en hundesygeforsikringen din sikkerhed, hvis din bedste ven bliver syg eller kommer til skade.
Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.
E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11
Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.
Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.
Beregn pris og køb forsikringHund
Kat
Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30
Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail
Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00
Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark
Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark