Pas på dit kæledyrs poter i sommervarmen

Hunde og kattes poter er konstant udsatte i nærkontakten med asfalt, sand og andet underlag. Læs her, hvad du kan gøre for at undgå, at dit kæledyr får forbrændinger.

Pige der går med en hund på en sti.

Selvom hunde og katte har ekstra hud på poterne, som beskytter deres trædepuder, så har det en begrænsning, og din firbenede ven kan stadig risikere at få forbrændinger på poterne på meget varme dage.

Mødet med det varme underlag giver ofte røde poter med væskende brandvabler, men kan også resulterer i udtørring og blødninger. Og da hunde og kattes trædepuder indeholder mange nerveender, kan sådanne skader være særdeles smertefulde.

Hvad kan du gøre for at undgå forbrænding?

Før du lufter hunden eller lukker katten ud på varme dage, så lav en lille, hurtig test af asfalten eller fliserne – det er nemt og afslører hurtigt, om underlaget er for varmt til dyrets sarte poter.

Læg din håndryg på asfalten eller fliserne og hold den så på underlaget i mere end fem sekunder.

Kan du det, kan din hund eller kat også klare at gå på asfalten.

Kan du ikke, så sørg for at finde en rute, hvor din hund kan gå på græs, eller lad din kat blive inde.

Du kan med fordel vælge at gå ture med din hund tidligt om morgenen og/eller sent om aftenen, hvor solens stråler og varme er aftaget, ligesom det også er bedst kun at lade udekatte gå på opdagelse i det fri på disse tidspunkter.

Hunde og katte har generelt en høj smertetærskel, og det sker derfor ofte, at ejere først opdager poteskaderne meget sent, når hunden eller katten begynder at slikke overdrevet eller halte. Derfor er det en god idé, at du jævnligt holder øje med dit kæledyrs poter på sommervarme dage, så du undgår alvorlige forbrændinger.

Hvis uheldet er ude, hvad så?

Er du i tvivl, om din hund eller kats poter er blevet forbrændt, så kig forsigtig på poterne og undersøg, om der er vabler, røde sår, væskende blærer, eller om de generelt virker tyndslidte. 

Hvis du har mistanke om, at skaden er sket, er det vigtigt, du får kølet dyrets poter ned i koldt vand (ikke iskoldt) og derefter opsøger en dyrlæge, der kan rådgive dig om behandling.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close