Gode råd til bilferie med din hund

23-06-2023

Vi giver dig her vores bedste råd, hvis du skal på bilferie med din hund. Læs her, hvordan du gør det til en god og tryg oplevelse for din firbenede ven.

Gode råd til bilferie med din hund

Gør turen behagelig – men sikker – for din hund

Det er først og fremmest vigtigt, at din hund er forsvarligt sikret i bilen. Hunden kan enten sidde fastspændt på bagsædet eller i bagagerummet, hvor den bør være sikret med et godkendt hundegitter eller sidde i en transportboks.

Vær dog opmærksom på, at et sikkerhedsnet ofte ikke er sikkert nok, da det kan briste ved påkørsel.

Når sikkerheden er på plads, kan det være en god idé, at du også sørger for at gøre turen behagelig og tryg for din hund. Det kan du eksempelvis gøre ved at medbringe tæpper og puder fra hjemmet, som for hunden dufter velkendte. På den måde kan det være nemmere for hunden at finde ro på turen.

Husk frisk vand i dunke

Når du skal have din hund med på bilferie, er det en god idé, at du altid sørger for at have flere dunke frisk vand klar til din hund.

Ligesom mennesker, kan hunde blive køresyge, og sker det, er det vigtigt, at hunden har adgang til frisk vand.

Derudover kan det blive varmt for hunden i bilen, da hunde generelt har meget sværere ved at komme af med varmen end mennesker, og frisk vand er derfor et must på hele turen.

Husk at holde flere pauser

Husk på, at din hund ikke selv har mulighed for at sige ”stop”, når den har brug for en pause til at strække ben, blive luftet, spise eller lignende.

Du bør altså planlægge tid til flere pauser, end du ville have gjort, hvis ikke hunden var med. På den måde sikrer du, at den har de bedste forhold i bilen, mens I er på farten.

Forebyg utryghed på turen

På en bilferie, er der stor sandsynlighed at møde ting, som gør din hund utryg. Det kan f.eks. være:

  • Motorvejskørsel: Kørsel på motorvej er ofte lig med tung trafik, meget larm og en lettere slingrende bil, og disse ting kan meget vel forskrække din hund.
  • Tunneler og broer: Nogle hunde kan blive utrygge ved at køre gennem tunneler og over broer, grundet mørke, forandrede og høje lyde samt ændret luftlag.

Hav derfor altid et par ”afledningsmanøvrer” klar i bilen – eksempelvis i form af godbidder eller legetøj – så du kan skabe trygge rammer for hunden, hvis det bliver nødvendigt.

Dækker min hundeforsikring, hvis jeg er i udlandet?

Med en hundesygeforsikring fra Dyrekassen Danmark er der hjælp at hente, hvis du pludselig står med uforudsete dyrlægeudgifter på din ferierejse.

Sygeforsikringen dækker op til 80 % af dyrlægeudgifterne ved sygdom og ulykke - i hele Europa, på rejser af op til 1 års varighed.

Læs mere om Dyrekassen Danmarks hundesygeforsikring.

Den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker, hvis din hund gør skade på andre dyr, mennesker eller deres ting, gælder naturligvis også i hele Europa.

Læs mere om Dyrekassen Danmarks hundeansvarsforsikring.

Med de rette forsikringer kan du altså trygt tage din hund med på ferie uden for landets grænser.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close