10 hunderacer, der (næsten) ikke fælder

10-10-2023

Her får du 10 gode bud på hunderacer, som fælder minimalt og derfor er mere allergivenlige. Læs med, hvis du har tilbøjelighed til allergiske reaktioner – eller bare er mindre vild med hundehår, end du er med søde hunde.

10 hunderacer, der (næsten) ikke fælder

Begrebet allergivenlige hunde dækker over hunde, der ikke har meget underuld, og derfor ikke fælder så meget, sammenlignet med andre racer.  Af samme grund er hundene mindre tilbøjelige til at forårsage en allergisk reaktion.

Det er dog vigtigt at huske på, at der ikke findes hunderacer, som er 100 % allergivenlige. Der kan derfor altid være risiko for at udvikle allergi, når du får hund i hjemmet.

Disse 10 hunderacer betegnes alle som allergivenlige:

Bichon Havanais
Bichon Havanais har blandt andet rødder i Cuba, og er blevet udnævnt til landet nationalhund. Deraf kommer også navnet, som sender referencer til Cubas hovedstad, Havana.

Den har behov for god, omhyggelig pelspleje, og ideelt set skal pelsen gennembørstes dagligt for at undgå filtrede knuder.

Du kan vælge at klippe pelsen kort, og derved gøre vedligeholdelsen nemmere. Ønsker du at udstille hunden, skal pelsen dog holdes lang.

Bichon havanais er en imødekommende og kærlig hund, der kan egne sig godt som familiehund – hvis du vel at mærke kan opfylde behovet for socialisering og fysisk/mental aktivering.

Cairn Terrier
Cairn Terrieren har pjusket, kraftig og strid pels med kort, blød og tilliggende underuld. Pelsen beskytter hunden mod vind og vejr og er forholdsvis nem at pleje.

Du kan med fordel børste den grundigt en gang om ugen for at fjerne filterknuder og døde hår. Derudover er det en god idé at trimme hunden et par gange om året, da det kan være med til at reducere fældningen.

Cairn Terrieren elsker at løbe stærkt og få vækket sit jagtinstinkt, men kræver dog kun moderat motion og stimulering.

Det er en munter, legesyg og venlig hund, som egner sig godt til børn – og derfor er oplagt som familiehund.

Coton de Tulear
På grund af sin bløde, hvide pels går racen populært under betegnelsen Bomuldshund. Den fine pelsstruktur og manglen på underuld gør, at bomuldshunden fælder væsentligt mindre end andre hunderacer.

Pelsen kræver jævnlig pleje og skal helst gennembørstes to til tre gange om ugen.

Bomuldshunden er en lille selskabshund, der elsker leg og socialt samvær. Derudover har den ry for at være trofast og lærenem – så det er ikke uden grund, at den er blandt de mest populære racer i Danmark.

Lhasa Apso
Lhasa Apsoen blev oprindeligt avlet til at være vagthund. Det afspejles stadig i dens personlighed. Den er nemlig selvstændig, modig og enormt hengiven over for sine nærmeste.

Over for fremmede kan den dog være reserveret og mistænksom, og derfor bliver den nemt utryg.

Pelsen er lang og tæt. Den fælder kun lidt, men kræver grundig børstning et par gange ugentligt samt jævnlig vask og føntørring.

Malteser
På trods af sin fine, silkeagtige pels er malteseren en hund, der fælder minimalt, sammenlignet med andre racer.

Det er nødvendigt med omhyggelig, regelmæssig pelspleje og daglig børstning for at undgå at pelsen filtrer.

Med tiden bliver pelsen lang, men du kan vælge at klippe den kort for et mere bamset udseende. På den måde kan du også mindske behovet for pelspleje en smule.

Malteseren er blandt de mindste hunderacer, og er kendt for at være kærlig, blid og legesyg. Derfor er det også en populær familiehund.

Papillion
Papillonen stammer oprindeligt fra Frankrig/Belgien, og navnet kommer fra det franske ord for sommerfugl. Dette har den højst sandsynligt fået pga. sine store sommerfuglelignende ører.

Trods pelsskifte fælder den minimalt i forhold til andre racer, men kan have perioder med flere løse hår.

Pelsen bør børstes en eller to gange ugentligt for at holde hår og hud sundt. Papillonen er ikke en hund, der har tendens til at lugte, så den skal kun bades efter behov.

Racen er intelligent, arbejdsom og nem at træne, og egner sig derfor godt til agility og andre former for hundesport.

Puddel
Puddelhunde findes i forskellige varianter og størrelser. Som udgangspunkt inddeles de i fire kategorier, som er: toypuddel (miniature), dværgpuddel (lille), standardpuddel (mellem) og kongepuddel (stor).

Fælles for dem alle er den tætte, bølgede pels, der kræver regelmæssig klipning – men som fælder meget lidt.

Puddelhunden er kendt for at knytte et stærkt bånd til sin familie, og siges at være god til børn. Den har dog et højt energiniveau og kan let blive rastløs, hvis den ikke stimuleres fysisk og mentalt.

Shih Tzu
Shih Tzu'en er en lille vaks hunderace, som oprindeligt stammer fra Østasien. Hundens silkebløde pels kræver en del pelspleje, men fælder til gengæld minimalt.

Er hunden tiltænkt som udstillingshund – hvor den lange pels bibeholdes – er det nødvendigt med daglig pleje.

Skal hunden derimod ”blot” fungere som familiehund, er det oplagt at holde pelsen kort. På den måde kan du nemlig nøjes med at børste pelsen en gang om ugen.

Den lille selskabshund er kendt for at være imødekommende og social – både over for mennesker og andre hunde eller kæledyr. Derudover trives den godt med børn, hvorfor den er oplagt som familiehund.

Det er dog vigtigt, at den bliver stimuleret, både socialt, mentalt og fysisk.

West Highland White Terrier
En West Highland White Terrier, en såkaldt Westie, kan kendes på sin tætte, stride, hvide pels.

Under den grove pels gemmer sig en blød, tæt og tyk underuld. Den skal børstes ofte og trimmes tre til fire gange årligt.

En Westie er charmerende, modig og loyal – og den trives godt sammen med børn. Den beskrives som en opmærksom ledsager, der kan falde til i de fleste familier. Den elsker at være ude i det fri, og har brug for aktivering og regelmæssig motion.

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrieren – også kaldet en "Yorkie" –  er én af verdens mindste hunderacer, men tag ikke fejl; den har en stor personlighed.

Den er både nysgerrig, underholdende, fræk og stædig, men samtidig enormt kærlig over for sin familie.

Dog kan racen være en smule gøende og mistænkelig over for fremmede – dette kan du heldigvis mindske ved socialisering og træning.

Pelsen er lang og silkeagtig, og du bør børste den hver dag, hvis den holdes lang. Men selvom du trimmer din Yorkshire Terrier, er det stadig vigtigt at børste hunden regelmæssigt for at holde den ren.

Pga. sin lille størrelse – som sætter den i fare for kvæstelser – er racen ikke et godt valg for småbørnsfamilier. Men som en trofast og loyal ven til lidt ældre børn og voksne er den særdelles velegnet.

Test din allergi før du anskaffer en hund

De ovennævnte hunde er alle mere allergivenlige, fordi de fælder mindre – og derved udleder færre allergifremkaldene stoffer i hjemmet.

Men der er som sagt ingen garanti for, at racerne ikke kan fremkalde en allergisk reaktion hos folk med pelsdyrallergi.

Derfor er det altid en god idé at teste din allergi, inden du udvider familien med et firbenet medlem.

Går du med tanker om at anskaffe dig en hund, så anbefaler vi, at du også læser de to artikler Vælg den rigtige hvalp og 10 gode råd til en god start.

 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close