Hund Beregn eller køb ansvarsforsikring, sygeforsikring, ulykkesforsikring eller livsforsikring til din hund. - læs mere Hund Beregn eller køb en ansvarsforsikring, sygeforsikring, ulykkesforsikring m.m. til din hund. Sygeforsikringen kan tegnes på alle hunde, der er fyldt 5 uger, men endnu ikke 6 år. Er din hund fyldt 4 år, skal vi bede om en sundhedsattest fra din dyrlæge. Sygeforsikringen dækker op til 80% af dine dyrlægeudgifter, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. Forsikringen gælder hele livet.
Kat Beregn eller køb en sygeforsikring til din kat. - læs mere Kat Beregn eller køb en sygeforsikring til din kat. Sygeforsikringen kan tegnes på alle katte, der er fyldt 12 uger, men endnu ikke 7 år. Er din kat fyldt 5 år, skal vi bede om en sundhedsattest fra din dyrlæge. Sygeforsikringen dækker op til 80% af dine dyrlægeudgifter, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade. Forsikringen gælder hele livet.
Overvejer du at anskaffe kat nummer to? Så får du her Dyrekassen Danmarks råd til, hvordan du fører kattene sammen og giver dem de bedste forudsætninger for at omgås hinanden.
Der er mange fordele ved at have to eller flere katte frem for én. Kattene har altid en legekammerat ved hånden og er der tale om indekatte, er de desuden bedre beskæftiget, når de er alene hjemme – det kan mindske risikoen for kedsomhed og destruktiv adfærd.
Men at bringe en ny kat ind i familien er ikke kun en dans på roser. Der kræver planlægning, arbejde og tålmodighed, for det er vigtigt at sammenføringen sker på en ordentlig måde, hvor begge katte tilgodeses. Så undgår du nemlig jalousi og danner bedre grobund for et velfungerende forhold, hvor kattene kan få stor glæde af hinanden.
Det er dog vigtigt, at du allerførst vurderer, om din gamle kat er klar og egnet til en bofælle, da det er det vigtigste udgangspunkt for en vellykket sammenføring.
Gradvis sammenføring
Sammenføringen af kattense skal ske gradvist. Den nye kat bør i begyndelsen isoleres fra din gamle kat. Her er det optimalt at klargøre et værelse med tissebakke, vand og madskål. Lad dette værelse være den nye kats base, hvor den kan føle sig tryg. Det er vigtigt, at den nye kat ikke placeres i områder af huset, som din gamle kat anser som attraktive – det kan være soveværelse, stuer og andre rum, hvor I som familiemedlemmer ofte opholder jer med katten.
Din gamle kat skal have adgang til de samme arealer som før, og det er vigtigt at fastholde nogenlunde samme ritualer, som før sammenføringen. Desuden kan det være en god idé at forkæle den gamle kat lidt ekstra og give den godt med opmærksomhed – for jo bedre den er i balance, des bedre vil den modtage den nye kat.
Væn kattene til hinandens duft
Katte er meget sensitive dyr og har et utrolig fint sanseapparat. Lugtesansen bruger de til at genkende både dig og andre dyr. Det er derfor en fordel, at lade kattene lære hinandens lugt at kende.
Det kan du gøre ved at tillade den nye kat adgang til de rum, som den gamle kat færdes i – selvfølgelig mens den gamle kat er lukket inde på dét værelse, hvor den normalt opholder sig mest. Lad den imens få lidt lækkerier, og lad gerne et familiemedlem være hos den i mellemtiden. Herefter skiftes kattene til at være fri i huset.
Du kan også lade din gamle kat ligge på en gammel t-shirt eller et tæppe, hvorefter du lader den nye ligge herpå – og omvendt. På den måde deler de dufte og vænner sig til hinandens aroma.
Du kan gøre det samme med kattebakken. I den første tid, hvor kattene skal være adskilt, har du mulighed for at bytte kattebakkerne, så de lærer hinandens dufte at kende.
Når du føler, at kattene er rolige og har lært hinandens lugt at kende, uden at blive oprevet af det, kan du under kontrollerede forhold lade kattene møde hinanden.
Det første møde
Det er vigtigt, at kattene under hele mødet forholder sig rolige. Begynder én af kattene at hvæse eller udvise en såkaldt ”skjult trussel” ved at stirre direkte på den anden kat med oprejst bag og hale, er det vigtigt at afbryde mødet med det samme og forsøge igen på et senere tidspunkt.
Mødet mellem kattene bør starte på stor afstand, og hvis kattene virker rolige, skal du kæle for og rose dem godt. Dernæst fodrer du dem hver især, og når de er færdige, kan du opfordre til leg, stadig med stor afstand mellem kattene.
De følgende dage skal du bringe madskålene og dermed kattene tættere sammen i rummet. Viser nogen af kattene uro, utryghed eller vrede på noget tidspunkt, skal du med det samme flytte madskålene tilbage til dét sted, hvor begge katte var rolige. Efter nogle dage kan du forsøge at flytte madskålene lidt igen. At fodre og kæle med kattene ved fælles tilstedeværelse, lærer dem, at der kun sker gode ting, når de er sammen i rolige omgivelser.
Når kattene kan acceptere hinanden ved tæt kontakt, kan man lade kattene have fri adgang til de samme rum. I starten vil det være bedst, at du overvåger dem, men senere kan du også lade dem være alene sammen. De første gange, de skal være alene, bør være korte perioder.
En vellykket sammenføring kan vare alt fra en time til - i værste fald og sjældent - et par måneder, men det er vigtigt at tage sig den nødvendige tid. For hvis de to katte bliver sat for hurtigt sammen, og du overser faresignalerne, kan det komme til at tage dobbelt så lang tid.
Husk på, at selvom det kan måske er hårdt i starten, så lønner arbejdet sig i længden, og du giver kattene den bedste forudsætning for at få en god relation.
Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.
E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11
Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.
Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.
Beregn pris og køb forsikringHund
Kat
Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30
Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail
Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00
Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark
Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark