Undgå svømmehale hos din hund

10-07-2019

Om sommeren er der mange hunde, som virkelig nyder at tage en dukkert i bølgen blå -men alt godt kan overgøres! Hvis din hund ikke er i træning eller overbelaster sig på anden vis i vandet, så kan den risikere at få svømmehale – også kaldet watertail eller halelammelse.

Undgå svømmehale hos din hund

Hvad er årsagen til svømmehale?

Den egentlige årsag til svømmehale er desværre ikke helt klarlagt. I vandet bruger hunde deres haler ekstra meget til at styre med, og dette antages at være årsagen til, at der opstår en betændelsestilstand i nerverne eller musklerne omkring haleroden. En overanstrengelse af muskulaturen omkring halen, kan også være med til at udløse tilstanden. Svømmehale kan være en meget smertefuld oplevelse for din hund, og du bør derfor være særlig opmærksom, hvis du har en vandglad hund.

Hvilke symptomer skal du holde øje med?

Visse racer er større vandhunde end andre. Tilstanden ses derfor ofte ved golden retriever og labrador retriever, men andre vandglade hunde kan naturligvis også få svømmehale. Har din hund først haft svømmehale én gang, skal du være opmærksom på, at risikoen for, at den vil få det igen er relativ høj. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund har fået svømmehale, kan du holde øje med følgende symptomer:

  • Ømhed omkring hale og halerod. Hunden vil typisk beklage sig ved berøring i området
  • Halen hænger slapt ned mellem benene
  • Hunden kan virke nedstemt og have nedsat appetit

Hvad kan du selv gøre?

Generelt er svømning en rigtig god form for motion, men det er altid en god ide at starte stille og roligt op, hvis din hund ikke er vant til at svømme. Derudover kan du tørre hunden efter svømmeturen og pak den gerne i et tæppe eller håndklæde, hvis den har let ved at blive kold.

Hvis din hunds hale dingler livløst efter den, så skal du altid opsøge en dyrlæge, da der kan være andre årsager til en slap hale. Dyrlægen kan stille en sikker diagnose, så din hund får den rette behandling med det samme. Hvis årsagen er en overanstrengt hale, vil dyrlægen give din hund smertestillende, og i svære tilfælde kan dyrlægen vælge at behandle med binyrebarkhormon. Efter få dage vil din hund atter være frisk igen.

I ønskes alle en rigtig god sommer! ☀

 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close