Pas på din kat, når du åbner vinduet

10-04-2019

Forebyg faldulykker, hvis du har indekatte ved fx at sætte beskyttelsesnet op om altanen og sikre dine vinduer. Vil du have vinduerne helt åbne, er det bedst at sikre med et net. Vi har samlet flere råd, så du kan sikre din indekat mod faldulykker.

Pas på din kat, når du åbner vinduet

Pas på din kat når du åbner vinduet

Når varmen melder sin ankomst, åbner mange vinduerne for at få frisk luft ind i hus eller lejlighed og for at lufte ekstra ud. Har du kat, bør du dog tænke dig godt om. Lige nu er nemlig højsæson for faldulykker, hvor katte falder ud af de åbne vinduer.

En kat lander normalt på benene, men kattens nakkemuskler er ikke ret stærke. Ofte vil katten derfor både kunne brække ben eller poter samt slå især underkæben ned i jorden, når den lander. Det sidste kan både give alvorlige skader på tænder og ansigt men også i værste fald koste katten livet.

Før du åbner et vindue, bør du derfor kattesikre dem, så din kat ikke kan falde ud. Det gælder også vinduer, der er placeret højt, da katte kan springe syv gange deres egen kropslængde og derfor uden problemer hoppe højt til et vindue også.

En måde er at sætte en sikret krog på vinduet. Husk at sikre dig, at din kat ikke kan åbne krogen selv. Katte er ofte dygtige til at pille kroge op, og her bør du sørge for, at den type, du vælger, ikke er en, som katten åbner for derefter måske at falde ud. Spørg andre katteejere om type af kroge, snak med forhandlerne i butikkerne, måske du skal bruge en krog med børnesikring til din kat.

Du kan også vælge at sætte et net i dine vinduer. Så kan katten også nyde at sidde her og kigge ud. Husk kattens skarpe kløer. Vælg et net af en type, som katten ikke kan rive itu, hvis den kradser i det. Og husk at gøre nettet og kanten til det godt fast på karmen, så katten ikke kan rive det ud eller skubbe sig igennem det. Løber der insekter over nettet, så vil din kat måske lægge hele sin kropsvægt på nettet eller endda springe op og hænge i det, og begge dele skal dit kattesikrede net kunne holde til. Efterlad aldrig katten alene med vinduerne åbne.

Falder din kat ud af et vindue, så kontakt altid din dyrlæge og få katten undersøgt grundigt. Selvom en kat ikke har synlige skader, så kan den have indre kvæstelser, som kræver hurtig behandling. Hold også katten under opsyn de kommende dage, da nogle skader først viser sig senere.

Husk at ID-mærke din indekat også, og registrerer den i et af de to katteregistrer. Er uheldet ude, og falder din kat ud af et vindue, er dine chancer for at se katten igen større, hvis disse ting er gjort.

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close