Pas godt på hinanden i julen

20-12-2017

Tiggende hundeøjne eller listende kattepote er svært at stå for. Specielt når bordet bugner af lækkert julemad, kan det friste at dele godterne med din bedste ven. Vil du være på forkant med julens risici, så kan du læse vores råd til en sikker jul.

Pas godt på hinanden i julen

Pas godt på hinanden i julen

Ris a la mande, andeskind og fed sauce hører ikke hjemme i hunde- eller kattemaver. Rosiner og mørk chokolade er giftigt selv i små doser, og tilberedte ben kan splintre og laver skader i både mave og tarm. Vil du gerne dele juleglæderne – så gå i stedet en ekstra lang tur, find på en sjov aktiveringsleg eller giv lidt ekstra julenus.

Chokolade

Hunde og katte må ikke få chokolade. Det er nemlig giftig, specielt er mørk chokolade med et højt kakaoindhold livsfarlig, da indholdet af giftstoffet theobromin stiger i takt med kakaoindholdet. Symptomerne på chokoladeforgiftning er opkast, savl, svimmelhed rastløshed og øget drikkelyst og vandladning. I nogle tilfælde kan selv små indtag af chokolade være nok til en reaktion.

Rosiner

Pas på rosiner, hvis din hund kan lide frugt. Nogle hunde kan ikke tåle rosiner – og du ved måske ikke om din kan. Hvis ikke, kan rosiner medføre et akut og livstruende nyresvigt. Symptomerne på rosinforgiftning ses allerede få timer efter indtagelse i form af diarre og opkast. Senere bliver hunden nedstemt, og kan få kramper og mavesmerter. Hvis hunden overlever et nyresvigt, kan den i stedet få kroniske dårlige nyrer.

Rester fra julebordet

Vores bedste venner skal også mærke at det er jul, men ikke ved at vi giver dem fed julemad. Fed julemad er hvert år årsag til mange alvorlige maveproblemer hos hunde og katte. Den fedtholdige mad kan give diarre, opkast eller betændelse i bugspytkirtlen, og mange gange resulterer det i en tur til dyrlægen.

Fugleskrog og ribben

Giv aldrig din hund eller kat varmebehandlet fugleskrog og ribben fra flæskestegen og vær ekstra opmærksom på, at familiens dyr ikke kan komme til affaldsbeholderen og selv tage for sig. Varmebehandlede knogler er uimodståelige for hunde og katte, men de er også livsfarlige. Ved tilberedning bliver knoglerne skrøbelige, og de kan derfor splintre under passagen gennem tarmen. Knogle splinterne giver risiko for hul på tarmen og kan dermed skabe store problemer.

Julens planter

Placer juledekorationer med kristtorn, mistelten eller julestjerne utilgængelig for husets dyr eller undlad de giftige planter i dine juledekorationer. Juleplanterne er giftige for både hunde, katte og børn. Symptomerne på en forgiftning er almindeligvis opkast, savlen, mavesmerter, diarre og nedstemthed. Kontakt din dyrlæge hvis du er i tvivl.

Levende lys

Undgå levende lys i de nederste grene af juletræet. Anbring i stedet levende lys over hunde- og kattehøjde, og undlad dem helt, hvis du har en legesyg kattekilling i huset. Mange knurhår og haler er blevet forbrændt i julen på bekostning af levende lys, fordi hundene og kattene kommer for tæt på de nederste grene. Kattene kan endda finde på at klatre i juletræet.

Gavebånd

Fjern gavebånd løbende mens julegaverne bliver pakket ud. Katte tiltrækkes af de sjove bånd og snore til at lege med og tygge i, og hvert år indlægges katte med opkast, mavesmerter og forstoppelse, hvor det viser sig at være et stykke gavebånd, der har sat sig fast i tarmen.

Glaskugler

Hvis juletræet skal dekoreres med glaskugler, så hæng dem i de øverste grene. Glaskuglerne indbyder til leg, og din hund eller kat kan nemt skære sig, hvis de går i stykker under legen.

Elektrisk julelys

Pas på med elektriske lys, hvis du har en hvalp eller en killing i huset. Bider de i ledningerne, kan de risikere at få stød eller blive forbrændte i munden, hvis ledningerne bides igennem og kortsluttes.

Pas godt på hinanden og glædelig jul 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close