Klikkertræn din kat

Din kat elsker mentale udfordringer, så den får brugt både hoved og krop. En sjov måde at udfordre mentalt er gennem klikkertræning. Her giver vi dig en kort introduktion.

Kvinde og kat der sidder på gulvet og klikkertræner.

Sådan klikkertræner du din kat

Når du træner med en klikker, skal du klikke hver gang, din kat gør noget, som du gerne vil se den gøre igen. Og hver gang du har klikket én gang, så giver du din kat en godbid. Katten lærer derved at forbinde klik-lyden med noget positivt, nemlig en godbid – og den vil derfor gøre dét, du klikkede for, igen for at få endnu en godbid.

Forestil dig, at du med klik-lyden tager et fotografi af det, katten gør. Herefter belønner du det foto, som du tog. På den måde vil katten gentage fotoet igen og igen. Undervejs sætter du et signal på det, katten gør – for eksempel "sit". Og stille og roligt lærer katten derved at sætte sig ned, når du siger "sit".

Når katten gør noget, som du helst ikke vil belønne eller se mere af, gør du ingenting. Ignorer i stedet. Så snart katten prøver – bare det mindste – at gøre noget andet i stedet, så klikker du en gang og giver katten en godbid. På den måde kan du dele øvelserne op og forme den adfærd frem, du gerne vil belønne. Undlad at stille for høje krav i starten. Efterhånden som katten forstår, hvad du ønsker, kan du øge kravene for, hvad der udløser et klik og en godbid.

3 fordele ved klikkertræning

Verdens førende dyretrænere benytter stort set alle en klikker eller anden markør, når de træner dyr. Det skyldes, at der er flere fordele herved.

  • For det første er det let for din kat at forstå dig, når du klikker den for ønsket adfærd. Klikket skal dog falde så præcist som muligt, og jo mere præcis du er med dine klik, jo hurtigere resultat får du. Dette kommer, når du øver dig. Klikker du forkert – så bare fortsæt derfra. Der sker ingen skade ved det, og det sker for alle nu og da.
  • For det andet er det en stor fordel for katten, at klik-lyden altid er ens. En klikker ryster aldrig i stemmen, er aldrig sur og lader sig generelt ikke påvirke af ydre omstændigheder. Klik-lyden er altså nem for katten at afkode, hvilket skaber bedre resultater i den sidste ende.
  • Sidst men ikke mindst oplever mennesker, som ikke før har trænet med klikker, ofte pludselige og hurtige fremskridt med deres kat, når de lærer at bruge klikker. Det vil sige, at når du bruger en positiv træningsmetode som klikkertræning, er det derfor ikke kun din kat, der oplever en følelse af succes. Det gør du også selv – og forskningen peger endda på, at ejere, der klikkertræner, generelt bliver gladere og mere positive mennesker. 

Så frem med klikkeren og sæt i gang med træning – vi hepper på jer!

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte os.

E-mail: Send e-mail
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 138,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 102,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Kundeservice: Send e-mail
Anmeld skade: Send e-mail

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
Fredag 8.30 - 15.00


Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close