Tag trygt din hund med til Norge i julen

23-11-2017

Hvis du til jul skal rejse med din hund til Norge, er der en række regler, som du som ejer skal være opmærksom på, så din rejseledsager ikke bliver stoppet ved grænsen eller bringer smitte med sig mellem landene.

Tag trygt din hund med til Norge i julen

Tag din bedste ven med på ferie til jul

Det kan være skønt at have sin hund med på ferie, og begge parter kan have stor glæde af at nyde højtiden sammen i et andet land. Men der er en række regler, der skal følges, og som du skal huske, når du tager din hund med over grænsen i juleferien.

Rejse med hund til Norge

Først og fremmest skal dyret ledsage sin ejer, så I skal altså rejse sammen. Desuden skal hunden have et gyldigt EU-pas til selskabsdyr, som du kan få lavet hos din dyrlæge. Hunden skal også være ID-mærket med en microchip eller med en tatovering. Sidstnævnte skal være let læselig og være påført inden den 3. juli 2011.

Vaccination, hund og Norge: Husk rabiesvaccinen!

For Norge, såvel som for så mange andre lande, gælder det, at din hund skal have en gyldig rabiesvaccine. Denne skal indgives efter din hund er fyldt 12 uger. Det er meget vigtigt, at rabiesvaccinationen gives mindst 21 dage før afrejse, ellers vil den ikke være gyldig. Med andre ord, så kan du tidligst tage din hund med, når den er 15 uger gammel, såfremt den altså blev rabiesvaccineret, da den fyldte 12 uger. En typisk rabiesvaccine holder i 3 år, så jo før du får det aftalt med din dyrlæge jo bedre. 

Krav om ormekur før afrejse

Norge er dokumenteret fri for rævens dværgbændelorm, og derefter er der krav om, at din hund skal have en ormekur inden indrejse. Din hund skal behandles højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for indrejse i Norge. Det skal være en dyrlæge, der giver behandlingen. Dyrlægen vil herefter notere det i hundens pas.

Forbudte racer

Ganske som i Danmark har Norge forbud mod visse racer. Nogle af de racer, der er forbudte i Norge, og som derfor ikke må rejse ind i landet, er dog ikke forbudte i Danmark, mens andre er. De forbudte racer i Norge er Pitbullterrier, Amerikansk Staffordshire Terrier, Fila Brasilerio, Toso Inu, Dogo Argentino og Tjekkoslovakisk Ulvehund.

Max, Molly, Mille, Maya og Mickey - MAX 5 hunde må komme med

På juleferien til Norge må du højest medbringe 5 dyr (hunde, katte og fritter). Antallet må kun overstige 5 dyr, hvis det er med henblik på deltagelse i konkurrencer, udstillinger eller lign. og der kan forelægges en skriftlig dokumentation for, at dyrene er registreret til at deltage i sådanne arrangementer. Derudover skal alle dyrene være over 6 måneder gamle. 

Kontakt din dyrlæge og/eller myndighederne

Din dyrlæge kan ofte fortælle dig om reglerne i detaljer, eller gøre dig opmærksom på, hvis der er en særlig loppe/flåt behandling, som du også bør overveje inden afrejse.

Derudover er det også altid en god idé at kontakte Fødevarestyrelsen i Danmark eller det norske Mattilsynet før afrejse, så du er sikker på, at du kan få din hund med ind i Norge.

Husk at du skal fremvise både din hund samt alle papirer hos det norske toldvæsen, når du rejser ind i Norge. 

Huskeliste:

  • EU-pas for selskabsdyr
  • ID-mærkning
  • Dokumenteret behandling mod rævens dværgbændelorm
  • Rabies-vaccination mindst 21 dage før afrejse
  • Tjek de forbudte racer
  • Tjek at dine dyreforsikringer er gælder i Norge. Dyrekassen Danmarks forsikringer gælder i Europa i op til 1 års varighed. 

 

Rigtig god tur! 

Læs vores brochurer

Har du spørgsmål til indholdet eller mangler du noget materiale, er du altid velkommen til at kontakte Dyrekassen Danmark på:

post@dyrekassen.dk
Telefon: 63 57 11 11

Med en sygeforsikring kan du være med til at skabe sikkerhed og tryghed for din bedste ven

Pris fra kun 97,-* på ansvar- og sygeforsikring til hund.

Pris fra kun 77,-* på sygeforsikring til kat.

Beregn pris og køb forsikring

Hund

Kat

*Priserne er pr. måned og inkl. hvalpe/killingerabat.

Samarbejdspartnere

Dyrekassen Danmark

Statene 12
5970 Ærøskøbing
CVR nr.: 17 39 46 30

Telefon: 63 57 11 11
Telefax: 62 52 28 26
E-mail: post@dyrekassen.dk

Kontorets åbningstider:
Mandag - torsdag 8.30 - 16.00
- skadeafd. har åbent til 17.00
Fredag 8.30 - 15.00

Tak for din tilmelding

Du vil modtage vores nyhedsbrev, når vi har noget på hjertet – dog maksimalt fire gange om året. Gennem nyhedsbrevet holder vi dig informeret om nye tiltag samt relevante nyheder om hund og kat. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close
Tak for jeres historie

Vi glæder os over du vil dele jeres historie med andre dyreejere, og håber at vi har været med til at gøre en forskel for dig og din bedste ven. De bedste hilsner fra Dyrekassen Danmark

icon-close